Στ. Θεοδωράκης: Να λυθεί άμεσα το θέμα των Σκοπίων

“Η εκκρεμότητα που έχουμε με τα Σκόπια πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί είναι επικίνδυνη. Το πρόβλημα της ταυτότητας των Σκοπίων είναι τόσο μεγάλο που εάν οι αποσχιστικές τάσεις που ήδη υπάρχουν γίνουν πιο έντονες τότε θα έχουμε μια πυριτιδαποθήκη στα βόρεια σύνορά μας”.

 

Αυτή την -απροσδόκητη για το ύφος του- δήλωση έκανε ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια αιφνιδιαστικής συνέντευξης τύπου.

 

Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναγνώρισης των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό ώστε να διαχωρίζεται από την ελληνική Μακεδονία.
 

Φόρουμ like …Economist

 

Η αιφνίδια Συνέντευξη Τύπου δόθηκε μετά την αποδοχή της πρότασης του κ Θεοδωράκη προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Πρύτανη του ΑΠΘ και τον Περιφερειάρχη για τη δημιουργία ενός Οικονομικού Φόρουμ που θα γίνεται στην έναρξη της ΔΕΘ κάθε χρόνο και στο οποίο θα συμμετέχουν τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της πόλης (ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και οι φορείς της περιοχής.

“Να σταματήσουν πλέον οι παροχολογίες και τα …επιδαύρεια του πολιτικού συστήματος στη ΔΕΘ” είπε χαρακτηριστικά ο κ Θεοδωράκης αναφερόμενος μία ακόμη φορά στην αντιπολίτευση που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι ίδια με όσα είχαν πει στο παρελθόν όταν ήταν αντιπολίτευση ο κ Σαμαράς και ο κ Παπανδρέου.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μόνη επίθεση του κ Θεοδωράκη στο ΣΥΡΙΖΑ αφού απαντώντας σε άλλη ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά “πώς είναι κάποιος αριστερός και καταφεύγει στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ . Μπορώ να του προτείνω ανθρώπους από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να τον βγάλω από τη δύσκολη θέση να συζητά για τους ψεκασμούς των αεροπλάνων”

“Κόκκινα” τα δάνεια ανά …κατηγορία

Αναφορικά με τα “κόκκινα δάνεια” ο κ Θεοδωράκης απάντησε ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες των δανείων. Όσοι χρωστούν σε τράπεζα το σπίτι τους αλλά δεν έχουν άλλη περιουσία ούτε κινητή ούτε ακίνητη θα πρέπει να προστατευθούν πλήρως., βλέπω πολλούς από την αριστερά πλιατσικολόγους να λένε “προσβλητικές φράσεις όπως να χαρίσουμε τα κόκκινα δάνεια στις επιχειρήσεις. Με ποια λογική θα επιβραβευτούν αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Δεν υπάρχουν οριζόντιες λύσεις στα κόκκινα δάνεια. Υπάρχουν αυτοί που πρέπει να προστατευθούν όμως δεν πρέπει να νοθεύσουμε την επιχειρηματικότητα, διότι υπάρχουν και οι κακοπληρωτές και οι κουτοπόνηροι…”  

Ζητάμε Πρωταγωνιστές για τη συνωμοσία του Καλού     

Ο κ Σταύρος Θεοδωράκης και το ποτάμι είναι ανοιχτά σε συνεργασίες . Ωστόσο όπως ο ίδιος δηλώνει δεν “επιτρέψουμε ποτέ να υπάρχουν σε μια Κυβέρνηση να υπάρχουν ρατσιστές, φασίστες,σταλινικοί, άνθρωποι που δεν θα πιστεύουν στην ΕΕ ή που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή. Αντίθετα ο επικεφαλής του ποταμιού βρίσκει ανθρώπους φιλελεύθερους, προοδευτικούς , άστεγους από τον χώρο του κέντρου, ανθρώπους που έχουν δουλέψει, που είναι πετυχημένοι και έχουν συμβάλλει στην αλλαγή νοοτροπίας με τους οποίους κάνει τίμιο αγώνα. Τέτοιους ανθρώπους θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας διότι αυτή η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο…

Όσο για το ποτάμι…βλέπει να ενσωματώνει την αγωνία του κόσμου “τώρα που μπήκε στο κάδρο” και να φθάνει (περιμένει και τις δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ) στις 800.000 ψήφους , ενώ σε λίγες μέρες στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα παρουσιάζει τις “20 προτεραιότητές του”  
     
  

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr