Σκότωσαν 17 τζιχαντιστές και ένα παιδί

Τουλάχιστον 17 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ένα παιδί σκοτώθηκαν σήμερα σε μία αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, ανακοίνωσε σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Η αεροπορική επιδρομή «είχε ως άμεσο στόχο τους κοιτώνες των τζιχανιστών στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Τίμπνι» κοντά στη σύνορα μεταξύ της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και εκείνης της Ράκα (βόρεια), την οποία το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλήρως, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

 

Ένα παιδί, που βρισκόταν εκεί καθώς είχε επισκεφτεί τον αδελφό του, έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, επίσης σκοτώθηκε σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

 

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει καταλάβει πολλές περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ, διατηρεί τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Ντέιρ Έζορ.

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών αμάχων.

 

Οι συριακές αρχές εξαπέλυσαν επίσης σήμερα βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα (βόρεια του Ντέιρ Έζορ) όπου οι Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με την οργάνωση.

 

Περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένων πολλών αμάχων.