Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση. 

  

Έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται και οι απολυμένες καθαρίστριες, των οποίων η επαναπρόσληψη θα κριθεί στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η πορεία προς το ΥΠΟΙΚ ξεκίνησε από το δικαστικό μέγαρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ Πέτρο Κετικίδη η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ήταν  ικανοποιητική και ακόμα μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Ο κ. Κετικίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών και κατήγγειλε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων οδηγεί όχι μόνο στις 6.500 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν το 2015.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δήλωσε ότι η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος συμβάσεων είναι μέτρο για απολύσεις και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τον αγώνα και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων.

 

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κι έτσι τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

 

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

 

Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». 

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.