Τρόικα και κυβερνητική συνοχή στο μενού της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, Τρίτη. 

Η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων θα διεξαχθεί με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, που ξεκίνησε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και να ομαλοποιηθούν οι μεταξύ τους σχέσεις ώστε να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής. 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους συνομιλητές του ότι χρειάζεται συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο ανάταξης της εικόνας και του κύρους της κυβέρνησης, το οποίο όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει να το επιδιώξουν και τα δύο κόμματα μαζί. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι θα πρέπει να λιώσουν οι πάγοι προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Συγχρόνως εξέφρασε την άποψη, και θα το πει και στη συνάντηση με το πρωθυπουργό, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα πρέπει να είναι πολιτική και δεν θα πρέπει να κυριαρχηθεί από επιμέρους εκκρεμότητες. 

«Θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας τη μεγάλη εικόνα» πιστεύει ο αντιπρόεδρος εμμένοντας στην εκτίμηση ότι οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν θα πρέπει να έχουν μάκρος, «να αποφύγουμε το μεγάλο παζάρι», προκειμένου να αποχωρήσουν από την Αθήνα σύντομα και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει επέλθει ακόμη ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό.

 

Δείτε επίσης:

«Κόκκινα» δάνεια και απολύσεις στο Δημόσιο στο επίκεντρο της τρόικας