Τα «λουκάνικα» με τα οποία θα προκαλούσαν το μακελειό οι τρομοκράτες

Ένα άνευ προηγουμένου μακελειό, με παγιδευμένα αυτοκίνητα με βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου, οι οποίες μπορούν να κατεδαφίσουν ολόκληρα τετράγωνα, σχεδίαζαν οι τρομοκράτες, συνεργοί του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη.

 

Κι ενώ φαίνεται να έχει αποσοβηθεί προς το παρόν, το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι έρευνες επικεντρώνονται στον συλληφθέντα 30χρονο ο οποίος εμφανίζεται πολύ σκληρός, δεν μιλάει στους αστυνομικούς και ούτε φαίνεται ότι θα πει περισσότερα για τους συνεργούς του. Ο άνδρας υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 25 με 30 ετών, ιδιαίτερα γεροδεμένος, μιλάει άπταιστα ιταλικά και κατά ορισμένες πληροφορίες τα ελληνικά του είναι σπαστά. Αλλες πληροφορίες, πάντως, εμφανίζουν τις Αρχές βέβαιες ότι πρόκειται για Ελληνα υπήκοο.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο άγνωστος νεαρός είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

 

Η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό για τη σύλληψη τουλάχιστον τριών συνεργών του Μαζιώτη αλλά και για την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα η οποία φαίνεται ότι κινεί τα νήματα της συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

 

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των όπλων και των εκρηκτικών του «Επαναστατικού Αγώνα»

 

Αυτό που προκαλεί περισσότερο τρόμο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διαρρέονται, είναι ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν χτυπήματα μεγάλης ισχύος, τόσο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όσο -πιθανότατα- και κατά επιχειρηματιών όπως ο Β. Μαρινάκης, ο πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας. Αγνωστο είναι αν οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επιθέσεις με αυτοκίνητα στα γραφεία ή τις οικίες των συγκεκριμένων επιχειρηματιών ή ετοίμαζαν κάτι πιο εντυπωσιακό. Οπως π.χ. να πυροδοτήσουν τη βόμβα κοντά στα αυτοκίνητα των εν λόγω επιχειρηματιών.

 

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες ίσως να επιχειρούσαν να πλήξουν τα γραφεία της ΝΔ με μια βόμβα μεγάλης ισχύος κάνοντας… έκπληξη για τα «γενέθλια», στην επέτειο των 40 χρόνων ίδρυσης του κόμματος, στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή αύριο. «Μετά την όποια απόφαση στο αίτημα του Σάββα Ξηρού για μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον κράτηση, θα ακολουθούσε το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο εφοπλιστές, βιομηχάνους και εταιρείες στο λιμάνι του Πειραιά» ισχυρίζονται στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που κάνουν λόγο για αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης… 48 ώρες πριν από την εκδήλωσή της.

Οπως λένε καλά γνωρίζοντες, οι βόμβες που συνδυάζουν εκρηκτική ύλη με ασετιλίνη και οξυγόνο, μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές. «Θα μπορούσαν να διαλύσουν το κτίριο της ΝΔ, εφόσον ήταν πράγματι στόχος», λένε.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα του Βύρωνα υπάρχουν σχεδιαγράμματα του λιμανιού, πληροφορίες για τουςχώρους κατοικίας, εργασίας και άλλες στοιχεία για τους υποψήφιους στόχους, οι οποίες φαίνεται να έχουν προκύψει από κατόπτευση χώρων και παρακολούθηση των προσώπων.

 

Σημαντικές ενδείξεις είναι οι χειρόγραφες καταγραφές που αναφέρουν τηνκατόπτευση στη 1 και 2 Οκτωβρίου, γραφείων εφοπλιστών, εταιρειών του Βαγγέλη Μαρινάκη, κεντρικών γραφείων της εταιρείας του, Capital, της εταιρείας Info Quest του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα. Αλλά οι πιο επικίνδυνες σημειώσεις αναφέρονται σε τελική πρόβα τζενεράλε στις 3 Οκτωβρίου και χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου με ενδείξεις «ταξί, τάπερ, ποδήλατα, εκρηκτικός μηχανισμός, λουκάνικα». Ο χαρακτηρισμός «λουκάνικα» ενδέχεται να σημαίνει φιάλες οξυγόνου-ασετιλίνης ή εκρηκτική ύλη, τόνισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης.

 

Σε άλλο σημείο των σημειώσεων υπήρχε επισήμανση για την αναζήτησηαγοράς φιαλών οξυγόνου και ασετιλίνης, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να τονίζει ότι η μίξη τους προκαλεί τρομακτική έκρηξη ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί. Πρόκειται για σημειώσεις και αποκόμματα εφημερίδων με καταστήματα πώλησης χημικών προϊόντων και κυρίως ασετιλίνης.