Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Σταμπούλος

Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» ανακριτής και εισαγγελέας στον Αντώνη Σταμπούλο ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Ο νεαρός αρνήθηκε να απολογηθεί μέχρι να λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας η οποία, σύμφωνα με τη συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ, «δεν περιλαμβάνει τίποτα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με την συνήγορο του κατηγορούμενου, «δεν προσδιορίζονται στο κατηγορητήριο οι σχέσεις του κατηγορούμενου με τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται».

Όπως δήλωσε η κ. Κούρτοβικ, «αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου».

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες γύρω από τον Αντώνη Σταμπούλο, ο οποίος υπολογίζεται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Σε μία από τις έρευνες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το αυτοκίνητο του 30χρονου. Το όχημα βρέθηκε στη συμβολή των οδών Μουζακίου και Κολωνού, έξω από συνεργείο, σε περιοχή κοντά στη λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας), όπου υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων (Ακολουθούν φωτογραφίες του newsbeast.gr από το σημείο).

 

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του Αντώνη Σταμπούλου, κατά τη σύλληψή του στο Βύρωνα, οι αστυνομικοί είχαν βρει πενήντα κλειδιά και η Αντιτρομοκρατική τα εξετάζει ένα-ένα, προσπαθώντας να τα συνδέσουν και με τις κινήσεις της ομάδας Μαζιώτη.

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν τους γύρω δρόμους από τις οδούς Δροσοπούλου και Καλλιφρονά, διότι στη συμβολή τους είχαν εντοπίσει διαμέρισμα, σε δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, το οποίο, πάντως, εξακριβώθηκε ότι ήταν «καθαρό από τρομοκρατική δράση», όπως και εκείνο που εξερευνούσαν παράλληλα, στην οδό Αμφικτύονος 26 στο Θησείο.