Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, χοροστατούντος αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες της Γ’ Συνόδου της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

 

Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της.

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» μία ακόμη υποχρέωση καθώς, με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με δεδομένη και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνηση να ζητήσει ανανέωση εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, τη Δευτέρα υποβλήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

 

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την πρόταση εμπιστοσύνης αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού και ενημέρωσε το Σώμα ότι αύριο συνέρχεται η Ολομέλεια για την εκλογή Γραμματέων και Κοσμητόρων και στη συνέχεια έλυσε τη συνεδρίαση.

 

Ο  αγιασμός

 

Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της Β’ Συνόδου της ΙΕ Περιόδου Προεδρευομένης Περιόδου Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

 

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συνόδευσε στην αίθουσα ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

 

Το προεδρείο της Βουλής, ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές υποδέχθηκαν όρθιοι τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού.

 

«Καλή και πολλή εργασία με τη φώτιση και σύνεση του Θεού για έργα ειρηνικά και καρποφόρα» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της τελετής και προτού η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.