Οι απαντήσεις της Εγνατίας Οδού για τους πέντε νεκρούς

Στην επίσημη ανακοίνωση της η Εγνατία Οδός Α.Ε. για την πολύνεκρη καραμπόλα που βύθισε στη πένθος όλη την Ελλάδα μετά το θάνατο 5 ανθρώπων και των τραυματισμών δεκάδων εκφράζει τα τη θλίψη για τα θύματα του τροχαίου, φωτογραφίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας που είχε δώσει το πράσινο φως για την εκτέλεση των έργων, ενώ αφήνει αιχμές για τον οδηγό της νταλίκας.

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται συνθήκες του δυστυχήματος η εταιρία αναφέρει ότι «διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για τις εργασίες που εκτελούνταν από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε υπήρχε απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

 

Τέλος αφήνει αιχμές για τα όσα υποστήριξε ο οδηγός -περί φρένων-, αλλά και για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν -αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, δεν υπάκουσε στη σήμανση- αναφέροντας «είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα».

 

Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ

 

«Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα,όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και στον τραυματισμό πολλών άλλων.

 

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

 

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησηςτης Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

 

Επισημαίνεται ότι, είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.»

Δείτε επίσης:

Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο οδηγός της νταλίκας στην Εγνατία