Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 το μεσημέρι, στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών.
 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός ΠΖ Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

 

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλικάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων» δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος, κατά την είσοδό του στη Βουλή για την προγραμματισμένη ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

 

Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, έδωσα οδηγίες να μεταβεί εκεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και Επιτροπή από Ειδικούς, για να εξετάσουν τα πραγματικά αίτια αυτού του ατυχήματος δυστυχήματος. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νοιώθω μεγάλη συντριβή γι’ αυτό.

 

Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.


Συλλυπητήρια 

 

Συλλυπητήρια εκφράζουν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες των τριών θανόντων.

Τη βαθειά οδύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια των τριών στρατιωτικών, εκφράζει ο συντονιστής της επιτροπής άμυνας του κόμματος, Γιώργος Βαρεμένος.

«Αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ας δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο δράμα που ζουν. Οι αρμόδιοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο την έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία» τονίζει στην γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών, οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.