Στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής ο Σαμαράς

Στο Μιλάνο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση.

 

Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης.

 

Η Σύνοδος για την ανάπτυξη και την απασχόληση που πραγματοποιείται σήμερα με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται επεισοδιακή.

 

Επισήμως, στο επίκεντρο της ατζέντας βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν στην τόνωση της απασχόλησης. Επί της ουσίας, ωστόσο, όλοι περιμένουν να δουν σήμερα τον αναπτυξιακό άξονα Γαλλίας-Ιταλίας να δίνει μάχη ενάντια στο στρατόπεδο της ανελαστικής λιτότητας που συγκροτούν Βερολίνο και Κομισιόν.

 

Σε ρόλο οικοδεσπότη, ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, θέλει να εκμεταλλευτεί τη Σύνοδο προκειμένου να προωθήσει τα σχέδιά του για μεταρρυθμίσεις στην ιταλική αγορά εργασίας, μεταρρυθμίσεις τις οποίες έσπευσε μάλιστα να συνδέσει και με τη διαδικασία εξασφάλισης ψήφου εμπιστοσύνης. Ο Ρέντσι προσέρχεται στη Σύνοδο αρνούμενος να δεχτεί μαθήματα από τη «δασκάλα» Γερμανία και αποφασισμένος να προωθήσει το αίτημά του για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία.