Πανικός σε πτήση από επιβάτη που φώναζε «Εχω Εμπολα» (Video)

Τραγελαφικές καταστάσεις προκάλεσε το «αστείο» ενός επιβάτη της US Airways, ο οποίος κατά την πτήση από την Φιλαδέλφια προς τη Δομινικανή Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

 

H δήλωση του 54χρονου επιβάτη, o οποίος επαναλάμβανε ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αφρική, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με την αεροσυνοδό να ειδοποιεί τον πιλότο και εκείνος με τη σειρά του, αμέσως μετά την προσγείωση στην Πούντα Κάνα, τους «ράμπο της υγείας» με τις ειδικές τους στολές.

Οι ισχυρισμοί του 54χρονου προκάλεσαν εκνευρισμό και την αποδοκιμασία των συνεπιβατών του και του πληρώματος. «Θεωρώ ότι αυτός που το είπε αυτό είναι ηλίθιος και το λέω δυνατά και δεν με νοιάζει εάν το ακούει», ανακοίνωσε από το μικρόφωνο του αεροπλάνου μία αεροσυνοδός πριν από την επέμβαση της ειδικής υγειονομικής μονάδας.

Αν και όλα έδειχναν ότι ο επιβάτης δεν έκανε παρά ένα αρρωστημένο αστείο, το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε επί δύο ώρες προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με τους συνεπιβάτες του «ασθενούς» να καταγράφουν τις σκηνές πανικού με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Ένα από τα βίντεο αυτά ανέβηκαν στο YouTube σημειώνοντας σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα. 

Το κακό χιούμορ του επιβάτη, πάντως, δεν έμεινε ατιμώριτο, αφού αντί να περάσει δύο εβδομάδες διακοπών στην Δομινικακή Δημοκρατία, όπως σχεδίαζε, ο άνδρας στάλθηκε πίσω στις ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ήταν αρνητικά για τον ιό Εμπολα, όμως 

 

Με πληροφορίες από ABC News, ΑΠΕ – ΜΠΕ