Σαμαράς: Αθλια τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών

Χαιρετίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που διέταξε προκαταρτκική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστεί ο αριθμός των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές είχα καταγγείλει τον κ.Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκατίας. Καλώ τον κ.Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία» τονίζει, σε γραπτή του δήλωση ο κ.Σαμαράς και προσθέτει:

 

«Διαφορετικά αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

 

Η εισαγγελέας του του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε εντολή στην εισαγγελία Εφετών να διερευνήσει το περιεχόμενο των δηλώσεων Σκουρλέτη περί πιθανής δωροδοκίας βουλευτών.

 

«Υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες που έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού, για να μαζέψουν τους 180 – έτσι διάβασα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του Mega, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

 

Το σχόλιό του προκάλεσε την έκρηξη του στελέχους της ΝΔ, που υποστήριξε ότι «αυτό είναι πολιτική αγυρτεία».

 

Ο κ.Σκουρλέτης, ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

 

Αργότερα μάλιστα ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη:

 

«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτή την αποστροφή».

 

Επικρίνοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα… Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.

 

Η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».