Η Αμάλ δείχνει νομική οδο για την επιστροφή των Γλυπτών

Τέτοιον πανζουρλισμό το υπουργείο Πολιτισμού είχε να γνωρίσει από την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τα ηνία του και νωρίτερα όταν η Μελίνα Μερκούρη επανήλθε στην οδό Μπουμπουλίνας, στην τελευταία της υπουργική θητεία. Κάμερες και φωτογραφικές μηχανές… επί σκοπόν. Δεν περίμεναν πολύ.

 

Η κ. Κλούνεϊ ήταν ακριβής στο ραντεβού της με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα. «Η στρατηγική μας είναι αυτή που ακολουθείται επί σειρά δεκαετιών. Οποιαδήποτε νομική γνώμη είναι χρήσιμη και καλοδεχούμενη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός.

Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και οι συνάδελφοι της νομικοί Νόρμαν Πάλμερ και Τζέφρι Ρόμπερτσον έφτασαν στο υπουργείο χθες στις 12 το μεσημέρι. Τα αμέτρητα φωτογραφικά και τηλεοπτικά ενοταντανέ συνεχίστηκαν στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, στον πέμπτο όροφο της οδού Μπουμπουλίνας. Θύμιζαν υποδοχή σταρ, αν και η χαμογελαστή πρωταγωνίστρια της συνάντησης κράτησε χαμηλούς τόνους. Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian* περιέγραψε πολύ εύστοχα την επίσκεψη στον τίτλο της προχθεσινής της ανταπόκρισης από την Αθήνα: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα συναντούν το Χόλιγουντ όταν η Αμάλ Αλαμουντίν συμβουλεύει την Ελλάδα».

 

Πηγή: Ελέυθερος Τύπος