Καιρός: Ζέστη και σκόνη από την Αφρική

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

 

Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας και σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.

 

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ομίχλες, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι μέγιστες στην Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις βραδινές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

 

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.