Δήλωση επιφύλαξης κατά του ΕΝΦΙΑ: Καταθέστε την και αντισταθείτε

Ενενήντα χιλιάδες πολίτες μέχρι σήμερα έχουν προσφύγει κατά του ΕΝΦΙΑ, ενώ τώρα το κόμμα των Ελλήνων Φορολογούμενων προτρέπει τους πολίτες να καταθέσουν μια δήλωση “επιφύλαξης” προς την Εφορία έτσι ώστε να δηλώσουν πως πληρώνουν τους φόρους τους αναγκαστικά αλλά δεν τους αναγνωρίζουν κι επιφυλάσσονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους.

 

“Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις αυτές. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εκτυπώνει κανείς τη ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ και την υπογράφει καταθέτοντάς την σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Μπορεί να δυσκολευτούν να την παραλάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά βάσει νομοθεσίας του 1999 οφείλουν να το κάνουν αφού καταθέσουμε το έγγραφο στο Πρωτόκολλο.

 

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία , μια πράξη ανυπακοής που δηλώνει πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι μας ζητούν. Άλλωστε μπορεί αυτή η διαδικασία όταν πάρει μαζικό χαρακτήρα να δημιουργήσει σοβαρά ερείσματα διεκδίκησης. Για παράδειγμα εάν πέσουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων , τότε θα πρέπει να μάς επιστραφεί μέρος του ΕΝΦΙΑ που έχουμε ήδη πληρώσει”, εξηγεί στο radio1d.gr ο εκπρόσωπος του κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ  Γιάννης Σιάτρας.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr