«Ο Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο αλλά θα χρειαστεί χρόνια για να αναρρώσει»

Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ σημειώνει πρόοδο αλλά θα χρειαστεί χρόνια για να αναρρώσει, δήλωσε την Πέμπτη ένας Γάλλος γιατρός που βρίσκεται στο πλάι του Γερμανού άσου.

 

Ο Ζαν- Φρανσουά Παγιέν επαίνεσε επίσης τη σύζυγο του Σουμάχερ, Κορίνα για την αφοσίωση που έχει επιδείξει στον οδηγό αγώνων μετά το ολέθριο ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις την ώρα που έκανε σκι.

«Έχω παρατηρήσει κάποια πρόοδο αλλά θα ήθελα να πω πως θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο» τόνισε στο ραδιόφωνο RTL ο Παγιέν που ήταν στην ιατρική ομάδα του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.
«Είναι στην ίδια θέση με τους άλλους ασθενείς. Έχουμε μια χρονική κλίμακα από ένα έως τρία χρόνια, επομένως πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Μετά από την παραμονή του σε κώμα επί έξι μήνες, ο Σουμάχερ βρίσκεται στο σπίτι του στο Γκλαντ της Ελβετίας και ο Παγιέν δήλωσε πως βλέπει τον ασθενή τόσο σε νοσοκομείο της Λωζάνης όσο και στο σπίτι του. «Οι επισκέψεις γίνονται για να βλέπουμε την πρόοδο και μετά ενημερώνω την σύζυγο και τα παιδιά του σχετικά με τις αλλαγές που παρατήρησα» τόνισε ο γιατρός.

«Είναι σε πολύ ευνοϊκές συνθήκες. Η γυναίκα του περιτριγυρίζεται από εξαιρετικές συμβουλές και έχει βάλει τα πάντα σε μέρη ώστε να του είναι προσιτά».

Ο γιατρός πρόσθεσε πως η Κορίνα Σουμάχερ έπαιξε έναν καταλυτικό ρόλο στην πρόοδο του συζύγου της.

«Είναι πολύ δεμένη με τον Μίκαελ, έχει όμως ως σκοπό και επιθυμία να τον βοηθήσει να προοδεύσει. Για αρκετά ακόμη χρόνια θα κάνει την ίδια δουλειά. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος».