Οι ομολογιούχοι γιορτάζουν την ημέρα της αποταμίευσης

Με δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θα “τιμήσουν” οι ομολογιούχοι που είδαν τις οικονομίες που εμπιστεύθηκαν στο Κράτος , να γίνονται ΚΑΠΝΟΣ, την 31η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

 

Στην Αθήνα οι ομολογιούχοι δίνουν ραντεβού έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 10 το πρωί ζητώντας ένα συμβολικό ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη . Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού δίνεται την ίδια ώρ έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας Ιώνος Δραγούμη και Τσιμισκή…

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν η Ελληνική Κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε ο κ Σαμαράς “κούρεψε’ τις αποταμιεύσεις των ελλήνων μικροκαταθετών για το ποσό του ούτε εός δισεκατομμυρίου ευρώ , τη στιγμή που στα ξένα head funds των κερδοσκόπων απλόχερα έδωσε μέχρι τώρα 6 δις!!

“Δυόμιση χρόνια έχουμε κυριολεκτικά αφανιστεί. Το…γουρουνάκι -κουμπαράς που συμβόλιζε κάποτε τον έλληνα αποταμιευτεί έχει…σφαγιαστεί. Κατέστρεψαν έναν θεσμό. Αυτόν της αποταμίευσης. Κορόιδεψαν 200000 ανθρώπους και τους έμαθαν πως όταν εμπιστεύεσαι το Κράτος, βγαίνεις χαμένος” λέει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών προσώπων Ομολογιούχων Γιάννης Τσολιάς στο Radio1d.gr.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr