Ρόδος: Εγγόνια δολοφόνησαν τη γιαγιά τους για να κλέψουν την τηλεόραση!

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 05 Νοέ 2014 - 19:08

Τελευταία Ενημέρωση: 19:08

Τέσσερα άτομα, τα δύο εγγόνια της, μία γυναίκα 29 ετών και ένα αγόρι 26 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία της 69χρονης στη Ρόδο.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες της αστυνομίας, η οποία, μετά την αποκάλυψη του φόνου, τα ξημερώματα τη Τρίτης στην περιοχή Ασγούρου, έστρεψε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

 

Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου οδηγήθηκαν η 29χρονη και ο 26χρονος αδελφός της, εγγόνια του θύματος. Η εγγονή αφού προηγουμένως είχε πέσει σε σειρά αντιφάσεων κατά την εξέτασή της, ομολόγησε ότι αυτή ήταν που χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο και σκότωσε τη γιαγιά της.Αργότερα έγινε γνωστό ότι και ο αδερφός της συμμετείχε στη δολοφονία και συνελήφθη και αυτός. Μάλιστα, από το σπίτι της γιαγιάς έκλεψαν μια τηλεόραση την οποία και πούλησαν στους άλλους δύο συλληφθέντες για 150 ευρώ.

 

Όσον αφορά στους άλλους δύο εμπλεκομένους στην υπόθεση συνελήφθησαν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Κίνητρο του φόνου φέρονται να είναι οικονομικές διαφορές των δύο γυναικών, που είχαν προκαλέσει στο παρελθόν έντονες αντιπαραθέσεις.

 

Σύμφωνα με τις έρευνες η εγγονή ήταν αυτή που ειδοποίησε την αστυνομία το πρωί της Τρίτης όταν βρήκε νεκρή τη γιαγιά της. Επί του θέματος αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

 

Τα ξημερώματα η εγγονή της, αφού προηγουμένως είχε πέσει σε σειρά αντιφάσεων κατά την εξέτασή της, ομολόγησε ότι αυτή ήταν που χτύπησε και σκότωσε την άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρει η τοπική Ροδιακή στην ηλεκτρονική της έκδοση.

 

Η Ασφάλεια Ρόδου είχε εστιάσει, κατά την ίδια πηγή, από την αρχή στην εγγονή του θύματος, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός στο έγκλημα. Το θύμα είχε βρεθεί νεκρό μέσα στο σπίτι του με τραύματα στο κεφάλι από χτυπήματα, από συγγενικό πρόσωπο. Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προκύπτει ότι το παραθυράκι της τουαλέτας είχε παραβιαστεί, με τους αστυνομικούς να θεωρούν πολύ πιθανό να μπήκαν από εκεί τα εγγόνια και να αιφνιδίασαν τη γιαγιά τους.

Μπήκαν στο σπίτι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο της 69χρονης. Εκεί κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, την χτύπησαν στο πρόσωπο με θλόν όργανο. Το άψυχο σώμα της 69χρονης βρέθηκε σε ύπτια θέση κοντά στο κρεβάτι της. Το κεφάλι της ήταν σκεπασμένο με ένα σεντόνι και πάνω από αυτό ήταν ένα μαξιλάρι.

 

Εικάζεται ότι μετά από χτύπημα στο κέντρο του προσώπου, η 69χρονη σφάδαζε από τους πόνους και η εγγονή ή ο εγγονός. χρησιμοποίησαν το μαξιλάρι για να την αποτελειώσουν, κόβοντάς της την αναπνοή! Σε κάθε περίπτωση εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή από την οποία θα προκύψουν σαφείς ενδείξεις για τα αίτια του θανάτου.