Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νεφώσεις

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 06 Νοέ 2014 - 05:00

Τελευταία Ενημέρωση: 05:00

Για την σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρωινές ομίχλες και στα δυτικά και τη Μακεδονία λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση, στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Λόγω των νοτιάδων, η θερμοκρασία θα ανεβεί και στην ατμόσφαιρα, της δυτικής κυρίως χώρας, θα υπάρχουν ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

 
Πιο αναλυτικά:                       
                                                                                                    

 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία
 προβλέπονται, αυξημένες νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές, όμως η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα φτάσει στους 18 με 20 βαθμούς. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες.
 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται, σποραδικές λασποβροχές μικρής έντασης, πολύς αέρας, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας.                                                                                                                     
 
Στην Πελοπόννησο θα έχουμε κατά διαστήματα νεφώσεις και, στα δυτικά, λίγες ασθενείς βροχές. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 24 βαθμούς.       

 
Στα Κύθηρα οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι.                                                                                                                  

 
Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 24 βαθμούς.                                                                                                                        

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις και θα πνέουν  ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 23 βαθμούς.                                                                                

                                             
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, το πρωί ομίχλες και την υπόλοιπη ημέρα κατά τόπους νεφώσεις. Η  θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.                   

Στην Αττική  προβλέπονται, αραιές νεφώσεις και ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιάδες. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 15 έως 22 βαθμούς.                                                                            

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε σχετικά ζεστό καιρό, με αυξημένη υγρασία και, τις περισσότερες ώρες, συννεφιά. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.