Α. Λοβέρδος: Εγώ φταίω που δεν πήγα στη δοξολογία

Την ευθύνη για την απουσία του από τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απολογούμενος για το λάθος του γραφείου του.

 

«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, το δικό μου το γραφείο φταίει, άρα εγώ και ζητώ συγγνώμη» δήλωσε το πρωί ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

 

«Έκανα ΕΔΕ γιατί το πρόγραμμα δεν το καθορίζω εγώ. Η ευθύνη είναι του γραφείου μου, άρα ανήκει σε εμένα» είπε ο κ. Λοβέρδος.

 

Ο υπουργός δεν είχε παρευρεθεί στη δοξολογία ανήμερα της εθνικής και διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εντοπιστεί ποιος ευθυνόταν για την απουσία του.

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός είχε κάνει λόγο για «παρεξήγηση» και ανέφερε τα εξής:

 

«Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου. Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».