Πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό στη Ρώμη από την κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 06 Νοέ 2014 - 16:00

Τελευταία Ενημέρωση: 16:00

Η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας η οποία θα συνεχίσει να πλήττει όλη την περιοχή της κεντρικής και της νότιας Ιταλίας σήμερα και αύριο.

 

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, σήμερα το πρωί πλημμύρισαν και έκλεισαν τρεις σταθμοί του μετρό της Ρώμης, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί.

 

Πέντε αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν εξαιτίας της βροχής και των ισχυρών ανέμων στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε τελικά στον έτερο και μεγαλύτερο αερολιμένα της Ρώμης, τον Φιουμιτσίνο.

 

Στο μεταξύ, στην Καράρα της Τοσκάνης, όπου η χθεσινή νεροποντή προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν από τις αρχές, πώς κατέρρευσαν τα φράγματα του ποταμού Καριόνε: τα έργα για την ενίσχυσή τους με μπετόν αρμέ, ολοκληρώθηκαν εξάλλου πριν από μόλις δυο χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της πόλης, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το καλοκαίρι είχαν καταγγείλει στην περιφέρεια της Τοσκάνης σημαντικές κακοτεχνίες στην εκτέλεση των έργων αυτών αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ απάντηση ούτε υπήρξε αντίδραση από τις αρχές.

 

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει επίσης τις νότιες περιφέρειες της Καλαβρίας και της Σικελίας. Στην Κατάνη, δεύτερη μεγαλύτερη σικελική πόλη βάσει του αριθμού των κατοίκων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ στο Καταντζάρο της Καλαβρίας οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από την Δευτέρα.