Απογειώνεται και το 2015 το’ Ελευθέριος Βενιζέλος’

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 Νοέ 2014 - 07:44

Τελευταία Ενημέρωση: 07:44

Ένα ακόμα επιτυχημένο καλοκαίρι φαίνεται ότι θα είναι αυτό του 2015 για τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία ακολουθώντας την τάση της πρωτεύουσας που μπήκε ξανά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.

 

Τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς νέες αφίξεις αερομεταφορέων, εγκαίνια καινούργιων προορισμών αλλά και αύξηση συχνοτήτων σε υφιστάμενους προορισμούς συνθέτουν την εικόνα για την ερχόμενη άνοιξη – καλοκαίρι.

 

Αν και οριστική εικόνα για το πτητικό πρόγραμμα του ερχόμενου καλοκαιριού θα υπάρχει στο τέλος του μήνα, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αεροδρομίου, η Aegean Airlines προτίθεται να εμπλουτίσει σημαντικά το δίκτυό της ξεκινώντας πτήσεις σε μια σειρά νέων προορισμών και συγκεκριμένα στο Μπορντό, στο Ντουμπρόβνικ, στο Ελσίνκι, στη Νάπολη, στη Μάλτα, στην Πίζα, στο Ριάντ, στο Ταλίν, στην Τουλούζη, στο Ερεβάν, στην Τεχεράνη, στην Πρέβεζα, στην Πάφο, στο Οσλο και στο Κάιρο.

 

Την ίδια στιγμή αναμφίβολα μία από τις πιο αισιόδοξες ειδήσεις για την επόμενη σεζόν είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς Νέα Υόρκη που ανακοίνωσε η Delta Airlines για το εποχικό της δρομολόγιο. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο JFK θα ξεκινήσουν στις 30 Μαρτίου.

 

Η εταιρεία θα εκτελεί την άνοιξη πέντε πτήσεις την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι θα τις αυξήσει σε έντεκα προσφέροντας 5.900 θέσεις την εβδομάδα.

 

Παράλληλα η Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης και για εταιρείες χαμηλού κόστους. Χθες η ισπανική Volotea ανακοίνωσε την άφιξή της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από τον Απρίλιο του 2015.

 

Από τα τέλη του Μαΐου έως και τον Σεπτέμβριο ξεκινά πτήσεις από Αθήνα για Σαντορίνη τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ θα πετά και σε τέσσερις προορισμούς της Ιταλίας, το Μπάρι, τη Βενετία, το Παλέρμο και την Πίζα.

 

Η εταιρεία, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2012 έχοντας μεταφέρει 190.000 επιβάτες με τσάρτερ πτήσεις σε δέκα ελληνικά αεροδρόμια, προγραμματίζει και πτήσεις στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης.

 

Παράλληλα από την ερχόμενη περίοδο η Finnair εισάγει 2 εβδομαδιαίες πτήσεις για Ελσίνκι, η Ryanair μια καθημερινή πτήση για Βαρσοβία/Μόντλιν και η easyJet τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις για Νάπολη.

 

Χειμερινή περίοδος

Στο μεταξύ με επιτυχία κυλάει και η χειμερινή περίοδος, με τον Νοέμβριο να έχει ήδη 26% περισσότερους επιβάτες από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά εκτελούνται 110 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και 85 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις εσωτερικού. Εξι νέες εταιρείες ξεκίνησαν να επιχειρούν από το αεροδρόμιο φέτος, ενώ εξυπηρετούνται οκτώ νέοι προορισμοί-πόλεις και έχουν δρομολογηθεί 18 πρόσθετες συχνότητες.

 

Την ίδια στιγμή ανοδικά φαίνεται ότι θα κινηθούν και τα ελληνικά νησιά το επόμενο καλοκαίρι. Ηδη η British Airways ανακοίνωσε την έναρξη από το τέλος Απριλίου 2015 δύο νέων απευθείας πτήσεων από το Λονδίνο προς τη Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο και από το Λονδίνο προς το Ηράκλειο τέσσερις φορές την εβδομάδα.

 

Και για τους δύο προορισμούς οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Gatwick και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.