Επαναφέρουν οι ξενοδόχοι την πρόταση για χειμερινή ανάπαυλα στα σχολεία

Την πρότασή του για την ενεργοποίηση -ήδη από το 2014/2015- προγράμματος τετραήμερης χειμερινής σχολικής ανάπαυλας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με προσφορά εκπτώσεων από τα κατά τόπους ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, επανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος.

 

Η πρόταση κατατέθηκε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του συμβουλίου προέδρων ξενοδοχειακών ενώσεων, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 30ής διεθνούς έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο ο κ.Ρέτσος επισήμανε ότι η περσινή πρόταση τής ΠΟΞ, που βαφτίστηκε ¨Λευκή Εβδομάδα¨ παρερμηνεύτηκε, αφού αυτό το οποίο η Ομοσπονδία προτείνει στην ουσία είναι μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

 

¨Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να ΄κολλάνε΄ στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα τονώσει πάρα πολύ την εσωτερική κίνηση¨ πρόσθεσε.

 

Ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

 

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η ΠΟΞ ζητά τη βοήθεια και την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, ώστε να γίνει άμεσα μια συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. ¨Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ¨ κατέληξε.