Προβλήματα από τις βροχές σε Λαμία, Χίο, Ρόδο και Σάμο

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα, με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται στη Λαμία, τη Χίο και τη Ρόδο.

 

Στη Λαμία, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Τα πιο σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην οδό Στυλίδος, από τη Νέα Μαγνησία μέχρι και τη Μεγάλη Βρύση, όπου πολλά από τα καπάκια των φρεατίων δεν άντεξαν.

 

Προβλήματα υπήρξαν επίσης στη Ροδίτσα, στον παράδρομο της εθνικής στην είσοδο της Λαμίας, στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, αλλά και σε σημεία, όπως στην οδό Σόλωνος κοντά στη συμβολή με την οδό Κύπρου και άλλου.

 

Στη Χίο από τη βροχή πλημμύρισαν σπίτια ενώ καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο όταν ένα μεγάλο δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω του.

 

Οι πλημμύρες από ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ο χείμαρρος που κατεβαίνει από το Αγρελωπό ξεχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει την παραλιακή ζώνη του οικισμού Στην περιοχή ήδη έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Προβλήματα μόνο στα οδικά δίκτυα και κάποια υπόγεια πλημμυρισμένα αναφέρθηκαν στη Ρόδο,σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή.

 

Επίσης, μεγάλα τμήματα της Ρόδου – Λίνδου αλλά και της Ρόδου – Καμείρου στις περιοχές Φαληράκι, Ασγούρου, Αφάντου και Ιξιά, Ιαλυσό και Κρεμαστή αντίστοιχα, είχαν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια που δεν επέτρεπαν επίσης τη διέλευση των οχημάτων.

 

Από την βροχόπτωση, κατέρρευσε τμήμα παλαιού οικήματος το οποίο δεν κατοικούνταν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Μεγάλες καταστροφές προξένησε η καταιγίδα και στη Σάμο. Στην παραλιακή λεωφόρο, τα νερά που κατέβαιναν με ορμή από τους κάθετους δρόμους δεν μπόρεσαν να διοχετευθούν από τις σχάρες προς τη θάλασσα με συνέπεια να εισβάλουν σε καταστήματα της παραλίας και να πλημμυρίσουν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς, ενώ γέμισε με νερό το κανάλι μπροστά από τη δημόσια βιβλιοθήκη Σάμου.

 

Αμέσως έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση των υδάτων, καθώς και συνεργεία του Δήμου.

 

Στο Βαθύ πό την πίεση του νερού κατέρρευσε ο ένας τοίχος της περίφραξης του Δημοτικού Σχολείου καταπλακώνοντας τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή θύματα, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν υπήρχε κυκλοφορία και οι μαθητές ήταν στις τάξεις τους.