Λήξη συναγερμού για το «ύποπτο κρούσμα έμπολα» στον Πειραιά

Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρχές, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε κατόπιν πληροφοριών ότι μέλος του πληρώματος πλοίου από την Γουινέα που κατευθύνεται προς Πειραιά, εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό έμπολα.

 

«Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό έμπολα», το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει περί τις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση εμπύρετου μέλους του πληρώματος, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο.

 

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία εξάλλου, αναφερόταν ότι οι ελάχιστοι ντόπιοι ναυτεργάτες που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές αρχές της Γουινέας.

 

Παρά την καθησυχαστική πρώτη εκτίμηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως γιατροί- τόσο δικοί του όσο και του ΕΚΕΠΥ- θα επισκεφθούν το πλοίο κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.