Ιταλία: Εκτοξεύτηκε η ανεργία στο 13,2%-Το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και 27 χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 Νοέ 2014 - 14:00

Τελευταία Ενημέρωση: 14:00

Το 13,2% άγγιξε το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία τον περασμένο Οκτώβριο, σημειώνοντας άνοδο 1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία, σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται στην χώρα τα τελευταία 27 χρόνια.

 

Η ανεργία μεταξύ των νέων μέχρι 25 χρόνων ανερχεται σε 43,3%, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013 και 0,6% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Συνολικά οι έχοντες εργασία μειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο κατά 55.000 άτομα σε μηνιαία βάση, ενώ ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα της ανεργίας πλήττει απευθείας και το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής: τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία δεν παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Istat, εξαιτίας απεργίας των συμβασιούχων, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί έως τώρα.

 

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat, τον περασμένο Οκτώβριο η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και των 18 χωρών της Ευρωζώνης.