Παράνοια για τη «Μαύρη Παρασκευή»: Βρετανοί «στα χέρια» για μια τηλεόραση

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 Νοέ 2014 - 13:48

Τελευταία Ενημέρωση: 13:48

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κάνουν τα ψώνια τους από το πρωί χιλιάδες Βρετανοί στα πλαίσια της «Μαύρης Παρασκευής», η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και συνοδεύεται από σημαντικές εκπτώσεις.

 

Με το άνοιγμα των καταστημάτων, επικράτησε φρενίτιδα με αποτέλεσμα κάποιοι καταναλωτές να πιαστούν ακόμη και στα χέρια διεκδικώντας το ίδιο προϊόν. Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από πολυκαταστήματα.

Στο Μάντσεστερ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας συνέστησε αυτοσυγκράτηση μετά την επίσκεψή του σε επτά υποκαταστήματα της Tesco, όπου τρεις άνδρες συνελήφθησαν ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν έπεσε επάνω της μια τηλεόραση. 

Στη Γλασκόβη, το Κάρντιφ και το Λονδίνο η αστυνομία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για να επιβάλει την τάση όταν σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. 

Αντλώντας την καταγωγή της από τις ΗΠΑ, η επομένη των Ευχαριστιών ή «Μαύρη Παρασκευή», όπως αποκαλείται, αποτελεί μια μεγάλη εμπορική γιορτή για τους Βρετανούς, καθώς τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν τις πύλες τους με σημαντικές εκπτώσεις για το αγοραστικό κοινό ενώ δημιουργεί έσοδα ρεκόρ για τα εμπορικά.