Πλημμύρισαν οι δρόμοι στα Γιάννενα από τη δυνατή βροχή

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 02 Δεκ 2014 - 18:48

Τελευταία Ενημέρωση: 18:48

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στα Ιωάννινα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν από τις 15:00 την Ήπειρο.

 

Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

 

Από τη δυνατή βροχόπτωση, έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, κυρίως από τα βουλωμένα φρεάτια με φύλλα δένδρων, ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο. Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

 

Σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα πλημμύρισαν στην πλατεία των Φιλιατών από την καταιγίδα το απόγευμα, που κράτησε περίπου μία ώρα. Ζημιές προκληθήκαν και σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ δέντρα έπεσαν σε δρόμους. Η Πυροσβεστική Φιλιατών έκανε σημαντική προσπάθεια για τον καθαρισμό των φρεατίων και την άντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα καταστήματα.

 

Στους δρόμους όπου έχουν πέσει δένδρα και πέτρες εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας καθώς και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρείας.

 

Η πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μέχρι στιγμής εκατόν δέκα τρεις (113) κλήσεις για παροχή βοηθείας (άντληση υδάτων, κοπή δέντρων, διάσωση ατόμων) και από αυτές χρειάστηκε να επέμβουν σε τριάντα επτά (37).

 

Συγκεκριμένα:

 

• Η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων προέβηκε σε δώδεκα (12) κοπές δέντρων, δύο (2) αντλήσεις υδάτων από οικίες και σε επτά (7) παροχές βοηθείας λόγω πτώσης τμημάτων από τις στέγες σπιτιών.

 

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου στο Καβαλάρι Ζαγορίου. Ο κτηνοτρόφος είχε εγκλωβιστεί καθώς μία από τις μικρές γέφυρες που υπήρχαν σε χείμαρρο κατέρρευσε λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, και δεν μπορούσε να περάσει μαζί με το κοπάδι του στην απέναντι όχθη. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν, με τη βοήθεια μιας σκάλας, να περάσουν στην απέναντι όχθη και να επιστρέψουν μαζί με τον κτηνοτρόφο.

 

• Η Π.Υ. Ηγουμενίτσας προέβηκε σε πέντε (5) κοπές δέντρων και δέκα (10) αντλήσεις υδάτων από οικίες και καταστήματα.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου θα παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση τυχόν νέων περιστατικών.

 

Σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών, ενώ στον δρόμο που συνδέει το χωριό Άρματα με το Δίστρατο, στην Κόνιτσα, υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της ροής χειμάρρου.

 

Επίσης, κατολίσθηση σημειώθηκε,στην Εγνατία Οδό,κοντά στα διόδια της Τύριας, στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα. Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην δεξιά λωρίδα. Συνεργεία της Εγνατίας Οδού εργάζονται,προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

 

Φωτό: epirusgate.blogspot.gr