Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Ρωμανός

Απεργία δίψας ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ύστερα από 31 ημέρες απεργίας πείνας, ο Νίκος Ρωμανός, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του κρέμεται από μια κλωστή, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση.

 

Ο συνήγορός του μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», έκανε λόγο για «παιχνίδι» στην πλάτη του κρατούμενου.

 

«Αποδείχθηκε το παιχνίδι, αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το Ρωμανό σαν ένα σατανά και εχθρό του λαού που προσπαθούν να τον εξευτελίσουν» είπε υποστηρίζοντας ότι επί μέρες υπήρχε η διαρροή προς το μέρος του ότι πρέπει να πείσει τον Ν. Ρωμανό να δεχθεί το βραχιολάκι αλλά τώρα καταφεύγουν σε «νομικά επιχειρήματα» που αποδυναμώνουν αυτή τη λύση.

 

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι θα επιδιώξει να συναντήσει και να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για να «ξέρουν πως παίζονται τα παιχνίδια γιατί μπορεί ορισμένα πράγματα να παίζονται και πίσω από την πλάτη τους».

 

Η είδηση ότι ο Ρωμανός θα ξεκινούσε και απεργία δίψας σήμερα το πρωί, γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βουλή, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης η συζήτηση επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ απ’ έξω από τη Βουλή, επί της οδού Αμαλίας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο πατέρας του απεργού μαζί με άλλους 300 περίπου αλληλέγγυους.

 

Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή-Βελτιώσεις μελετά ο Αθανασίου

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι, που θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας που αφορά το Νίκο Ρωμανό και δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.

 

Η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης είχε δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ.

 

Βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

 

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι κατατέθηκαν πέντε παρεμφερείς τροπολογίες και προτάσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού.

 

«Κανείς δεν θέλει να πάθει τίποτα κανένας άνθρωπος ιδιαίτερα ο νεαρός κρατούμενος», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

 

«Θέλει μελέτη το ζήτημα. Θα μελετήσω τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχω καμία αντίρρηση. Μέχρι αύριο (σσ. σήμερα) έχουμε το περιθώριο να τις συζητήσουμε», πρόσθεσε.