Βρετανία: Χάος στις πτήσεις-Εκλεισε μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 Δεκ 2014 - 18:56

Τελευταία Ενημέρωση: 18:56

Μεγάλο μέρος του εναερίου χώρου της Βρετανίας και ειδικά ο εναέριος χώρος του Λονδίνου, έχει κλείσει λόγω ενός προβλήματος των συστημάτων πληροφορικής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας (NATS), όπως ανακοίνωσε ο Eurocontrol, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας.

 

Η NATS ανέφερε ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα στο κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Σουόνγουικ, στη νότια Αγγλία.

 

«Ζητούμε συγγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις (…) η ομάδα μας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων έχει κινητοποιηθεί», τόνισε η NATS.

 

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Χίθροου, ανακοίνωσε ότι δεν απογειώνονται ούτε προσγειώνονται αεροσκάφη σε αυτό. Το Γκάτγουικ, το οποίο επίσης εξυπηρετεί το Λονδίνο, αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν αναχωρούν αεροσκάφη, αλλά οι αφίξεις δεν έχουν επηρεαστεί. Αργότερα ανέφερε πως οι αναχωρήσεις συνεχίστηκαν, αλλά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.

 

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία ανέφερε ότι δεν επηρεάζεται από το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Λονδίνου και είναι έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις που εκτρέπονται.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Eurocontrol και το BBC, το κλείσιμο του εναερίου χώρου αναμένεται να διαρκέσει έως τις 21:00 ώρα Ελλάδας.