Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την φονική καραμπόλα

Για ολισθηρότητα του οδοστρώματος κατά την τελευταία φάση του φρεναρίσματός του έκανε λόγο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός, λίγες ώρες μετά τη φονική καραμπόλα των 25 οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα.

 

Όπως δήλωσε στο Mega Σαββατοκύριακο ο κ.Μωρίς Σιακκής, ο ίδιος δεν χτύπησε με το αυτοκίνητό του, ωστόσο εξήγησε ότι πρόλαβε να διαπιστώσει ότι ήταν συγκεντρωμένα αυτοκίνητα στο μοιραίο σημείο, αρκετά πριν το προσεγγίσει.

 

«Πρόλαβα να φρενάρω πριν πέσω πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο. Στην τελευταία φάση του φρεναρίσματος γλίστρησα, δεν ξέρω αν ήταν από λάδια ή από πετρέλαιο, ή από την πίσα που είχαν στρώσει – όπως είπε κάποιος μετά», πρόσθεσε σχετικά.

 

«Βγήκα από το αυτοκίνητο και είδα γύρω μου άλλα που ήταν ήδη τρακαρισμένα. Πριν βγω από το αυτοκίνητο έβγαλα τα αλάρμ για να ειδοποιήσω τους ερχόμενους. Κοίταξα τον καθρέφτη μου και είδα να έρχεται από πίσω αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, οπότε αμέσως έκανα αριστερά όπου υπήρχε χώρος», σημείωσε ο μάρτυρας.

 

«Ο ερχόμενος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε μπροστινό αυτοκίνητο, απογειώθηκε και έπεσε κάτω με την πόρτα. Βγήκα από το αυτοκίνητο και είδα ένα σκηνικό που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας. Αυτοκίνητα τρακαρισμένα, φορτηγό με εγκλωβισμένο οδηγό, λεωφορείο με παιδιά τρακαρισμένο – ευτυχώς τα παιδιά φαίνονταν καλά στην Υγεία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός.

 

Παράλληλα, στο eviazoom.gr μίλησαν αποκλειστικά η σύζυγος και ο φίλος ενός εκ των τραυματιών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

«Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι καλά αυτή την στιγμή», είπε η γυναίακ και πρόσθεσε: «Πήγα και είδα που έγινε η καραμπόλα και έχω σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ήταν τυχερός που κατάφερε και βγήκε από το φορτηγό».

 

Νεκρή μία γυναίκα

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 18:20 το απόγευμα στο ρεύμα προς Αθήνα και στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά 30 αυτοκίνητα και ένα πούλμαν με μαθητές, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

 

Μία νεαρή γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά, απεγκλωβίστηκε και έδωσε σημεία ζωής, ωστόσο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Χαλκίδας εξέπνευσε. Δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα και άλλοι πέντε νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

 

Όλοι οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έθεσε επίσης σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας και τα νοσοκομεία Ερυθρός και Θριάσειο στην Αθήνα.

 

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος λόγω της βροχόπτωσης φαίνεται πως αποτέλεσε την πιθανότερη αιτία του τραγικού δυστυχήματος.