Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το τέλος επανασύνδεσης ρεύματος

Τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος -έως 360 ευρώ- όπου έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και με σκοπό να μη μείνει «κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα τα Χριστούγεννα».

 

Το πρόγραμμα που έχει ενταχθεί από τη νέα περιφερειακή Αρχή στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον Οκτώβριο, και εξαπλασίασε τις δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, ξεκινά να υλοποιείται τις παραμονές των εορτών.

 

Το «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» προβλέπει τη διάθεση κονδυλίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και θα διασυνδεθεί με τους δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Οι πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

 

Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο, στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής, τηλ. 1539, Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Οργάνωσης (Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη), Λ. Συγγρού 80-88, 3ος όροφος (γραφείο 302), στάση μετρό Fix – Τηλ. 213 20 65 116, 213 20 65 023, 213 20 65 014, 213 20 65 083.

 

Πηγή: Έθνος