Τώρα λένε «όχι», αλλά αφήνουν περιθώριο θετικής ψήφου στην τρίτη ψηφοφορία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 Δεκ 2014 - 11:39

Τελευταία Ενημέρωση: 11:39

Βουλευτές ανεξάρτητοι αλλά και της ΔΗΜΑΡ πήραν θέση την Τρίτη σχετικά με την επερχόμενη πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.

 

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων που γίνονται σε πρακτορεία και ΜΜΕ είναι η στάση αναμονής ενόψει μίας λύσης που θα οδηγεί σε ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

 

Νίκη Φούντα: Λέει όχι και περιμένει «εθνική συνεννόηση»

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, δεν σκοπεύει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αυριανή ψηφοφορία όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει στη συνέχεια, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση για εθνική συνεννόηση.

 

«Εάν κατατεθεί μία πρόταση για εθνική συνεννόηση στην τρίτη ψηφοφορία θα με χαροποιήσει» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να συνεννοηθούμε σ’ αυτή τη χώρα να αλλάξει η παρένθεση του Μνημονίου».

 

Η Νίκη Φούντα σημείωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση και αναφερόμενη στα όσα είπε χθες ο Φώτης Κουβέλης ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη όποιον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν περίμενε από κανέναν να κάνει δήλωση για να μην αισθανθεί η ίδια αποστάτης.

 

Βασ.Οικονόμου: «Παρών» και βλέπουμε…

Το πρωί της Τρίτης στην ενημερωτική εκπομπή του Mega την πρόθεσή του να ψηφίσει «παρών» στην αυριανή πρώτη ψηφοφορία εκδήλωσε ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ) βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου για να δει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

 

«Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω «παρών». Το «παρών» το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία την αυριανή, σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα, όχι το πρόσωπο που είναι αξιόλογο αλλά σαν μια κλειστή κομματική υποψηφιότητα. Γιατί αναμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου που είναι η σύνοδος κορυφής για να δω το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση κάνει, για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

 

Σημείωσε επίσης ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη συμφωνία για κρίνει και να έχει κάποια δεδομένα στα χέρια του. Εν συνεχεία, ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς «επέλεξε να προτάξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη συμφωνία» κάτι που «δημιουργεί μια απορία τουλάχιστον».-

 

Μάρκ.Μπόλαρης: «Δεν θα ψηφίσω»

 

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας έκανε σαφή ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

 

«Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει».

 

Οπως προσέθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι’ αυτό θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μη φτάσουμε στο σημείο να προκαλέσουμε με την ένταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα και οι όποιες σκοπιμότητες προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη δημόσια εικόνα της χώρας εντός και εκτός. Όλο αυτό είναι συνολική και συλλογική υποχρέωση και του πολιτικού κόσμου και όσων είναι στο δημόσιο λόγο και των ΜΜΕ και φυσικά των πολιτών. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτή τη διαδικασία η ψυχραιμία. Να σεβαστούμε τη λειτουργία των θεσμών. Να σεβαστούμε τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».