Μοσκοβισί: «Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 Δεκ 2014 - 13:20

Τελευταία Ενημέρωση: 13:20

Η Ελλάδα έχει αφήσει πλέον πίσω της τις ανησυχίες για το μέλλον της στην ευρωζώνη, μετά από χρόνια θυσιών οι οποίες αρχίζουν να αποδίδουν, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψη του στην Αθήνα, παραμονή της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

«Δεν αμφισβητείται πλέον η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, έχουν αρχίσει να αποδίδουν και έχει έρθει πλέον η ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση.

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος έχει επικριθεί- όπως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ- για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας με την επίσκεψή του στην Αθήνα, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για την έντονη κόντρα Σαμαρά-Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο ίδιος τηρεί αυστηρά ουδέτερη στάση.

 

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά για μείωση του δημοσίου χρέους και μεταρρύθμιση της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την χώρα μας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

 

Υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δημοσιονομικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο η τρέχουσα αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

 

«Η τρόικα θα φύγει τέλη Φεβρουαρίου από την Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις και θα περάσουμε στην επόμενη φάση της σχέσης μας. Η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή που θα διασφαλιστεί από ΕΚΤ και ΔΝΤ» δήλωσε ο Μοσκοβισί.