Εσβησαν τα φώτα του Πύργου του Αιφελ (Video)

Για πέντε λεπτά οι Γάλλοι έσβησαν τα φώτα στο σύμβολο του Παρισιού τον πύργο του Άιφελ σε ένδειξη πένθους για τα 12 θύματα της επίθεσης των τζιχαντιστών στο περιοδικό Charlie Ebdo.

 

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι αργά το απόγευμα στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

 

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσαν αυτή τη “σιωπηλή” συγκέντρωση, στην οποία όμως δεν άργησαν να ακουστούν συνθήματα.

 

Η Ινταλγκό, ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, η επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ και πολλοί άλλοι, απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, άφησαν από ένα αναμμένο κερί στη βάση του αγάλματος που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια, φωτογραφίες των θυμάτων και σκίτσα που έχουν τοποθετήσει στο σημείο αυτό δεκάδες απλοί πολίτες από το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

“Όλοι μας συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αισθανόμαστε ότι αυτό που συνέβη χθες είναι κατ’ αρχήν μια τραγωδία που όμως είχε ως στόχο τη δημοκρατία. Οι Παριζιάνοι πρέπει όλοι μαζί να σταθούν όρθιοι, ο ένας πλάι στον άλλον” τόνισε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην πλατεία το απόγευμα της Τετάρτης.