Ντονέτσκ: Νοσοκομείο επλήγη από πυρά ρουκετών

Ένα νοσοκομείο επλήγη σήμερα το μεσημέρι από πυρά ρουκετών στο κέντρο του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται εκεί.

Έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίσθηκαν από το βομβαρδισμό αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτονομιστικής «δημοκρατίας του Ντονέτσκ»

Τα τζάμια του νοσοκομείου έσπασαν και σημάδια από τα πυρά ήταν ορατά μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, σύμφωνα με δημοσιογράφους αυτόπτες μάρτυρες.

Από τον βομβαρδισμό αυτό στη συνοικία Καλίνινσκι επλήγη επίσης ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.

«Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα;« είπε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του «υπουργείου Παιδείας» των αυτονομιστών. «Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουν εδώ. Δεν υπάρχουν παρά πανεπιστήμια, ένα νοσοκομείο, καταστήματα… Είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο», πρόσθεσε.