Α. Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, παρελθόν μνημόνια και τρόικα (Video)

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της δημιουργίας, του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη τη λαϊκή εντολή και διαμήνυσε ότι οι πολίτες, με την ψήφο τους, είπαν τέλος στη λιτότητα και έστειλαν την τρόικα στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους λαούς της Ευρώπης με τον ελληνικό.

 

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας και διευκρινίζοντας ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, θα είναι «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».

 

«Η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί μια δίκαιη αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η ελλαδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Σε αυτό τον ειλικρινή διάλογο στην ουσιαστική διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκημριωμένες προτάσεις, με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ριζικών αλλάγών, με το δικό της σχέδιο τετραετούς δημοσιονομικής πολιτκής για το χρέος και για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε ο΄κ. Τσίπρας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, η απόδοση δικαιοσύνης, η ρήξη με το καθεστώς διαπλοκής και η προώθηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στο δημόσιο.

 

Προτεραιότητάς μας πάνω από όλα να αποκτήσει η χώρα τη χαμένη αξιοπρέπεια δήλωσε ο κ. Τσίπρας.