Μάρτιν Σουλτς: Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα – Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την «ιστορική νίκη» του κόμματός του, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει ο Μ. Σουλτς.

 

Ο ίδιος τονίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το Μνημόνιο και με την τρόικα. «Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

 

Σημειώνει, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η ΕΕ. «Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ως προς αυτό», αναφέρει ο Μ. Σουλτς.

 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έναν «πεπεισμένο φιλοευρωπαίο».

 

Όπως επισημαίνει, ο Πρόεδρος του ΕΚ, ο Α. Σαμαράς ηγήθηκε της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο, με επιτυχία, καθώς με επιτυχία προήδρευσε στο Συμβούλιο της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.-