Τελεσίγραφο Μέρκελ: Δέσμευση της κυβέρνησης μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Αυστηρό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η καγκελάριος φέρεται να είπε – σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters – ότι περιμένει από την Ελλάδα να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

 

Αυστηρό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το γερμανικό τμήμα του πρακτορείου Reuters. Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η καγκελάριος φέρεται να είπε – σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters – ότι περιμένει από την Ελλάδα να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

 

Η ίδια φέρεται να υπενθύμισε πως το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι η τελευταία δόση προς τη χώρα μας δεν έχει πληρωθεί και πως θα εκταμιευθεί μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 

Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να είπε η καγκελάριος σύμφωνα με το Reuters.

 

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ έστειλε το μήνυμα πως για το Βερολίνο δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους, έκφράζοντας την απορία της για το γεγονός ότι η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το χρέος, τη στιγμή που η ευρωζώνη έχει μειώσει τα επιτόκια και η αποπληρωμή του αρχίζει από το 2020.

 

Εξάλλου δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφέρει ότι στο θέμα του κουρέματος του χρέους, η καγκελάριος Μέρκελ είναι αποφασισμένη να τηρήσει πολύ σκληρή στάση.