Επιμένουν οι καταιγίδες -Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Για σήμερα Παρασκευή, στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα δυτικά νεφώσεις με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

 

Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με σποραδικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

 

Την Κυριακή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.