ΟΑΕΕ-ΟΓΑ: Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων

Κανονικά θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου 2015 την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ αντιστοίχως.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ η σύνταξη θα καταβληθεί σε 687.927 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 311.365.821,84 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (OAEE) ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι η πληρωμή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου 2015 (την 1η δηλαδή εργάσιμη ημέρα μ. Φεβρουαρίου 2015, όπως προβλέπεται από το αρθ. 57 του Ν. 4144/2013), ενώ οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι απολύτως ανακριβής. Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους των Τομέων (ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ).

 

 «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις συντάξεις» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης

 

Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τις συντάξεις, έδωσε σήμερα μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα» με τις συντάξεις, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega. 

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, είπε ότι «μεγεθύνθηκε μια αναφορά η οποία δεν φάνηκε να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογραμμίζοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ήταν σαφής.

Σημειώνεται, πως ο κ. Ρωμανιάς σε χθεσινές του δηλώσεις, είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε, όμως, θα βρούμε λύση». Με σημερινές του πάντως δηλώσεις στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι μείωση συντάξεων ή περίπτωση να μην καταβληθούν οι συντάξεις δεν υπάρχει καμία. Οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικότατα και όχι μόνο αυτό, δεν θα υπάρξει και νέα μείωση. Και έχουμε βέβαια το δεδομένο ότι θα επαναχορηγηθεί η 13η, το δώρο Χριστουγέννων»

Ακολούθησε παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.  «Καμία ανησυχία να μην υπάρχει. Η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες, για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες», τόνισε ο κ. Στρατούλης.