Πληρώσαμε 1.400.000 για μια Τράπεζα Θεμάτων που καταργείται

Ακόμη και τώρα στις αρχές Φεβρουαρίου έχουμε 1500 κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την χώρα, τόνισε στο Radio1d.gr η Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.

 

Αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η αποκατάσταση των 1700 εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα , όπως επίσης και των 85 εκπαιδευτικών που έχουν μείνει χωρίς μισθό λόγω της κατάργησης ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Στις 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ οι συνδικαλιστές αναμένουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ένα εκατομμύριο για μια Τράπεζα Θεμάτων  

Η Τράπεζα Θεμάτων δεν έχει καταργηθεί , απλώς είναι πλέον ένα υποστηρικτικό εργαλείο και όχι ένας τρόπος αξιολόγησης . Αυτό διευκρινίζει η ΟΛΜΕ.

Πάντως η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργήθηκε από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και στοίχισε σύμφωνα με την ΟΛΜΕ 1.400.000 ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες μεγάλες ανάγκες της Παιδείας. Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία χρονιά δεν έγινε καμία πρόσληψη στην Παιδεία παρά το γεγονός ότι είχαμε χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν δικαστικά, απολύθηκαν αφού καταργήθηκαν τα αντικείμενα τα οποία δίδασκαν στα ΕΠΑΛ.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου – Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr