Λευκός Οίκος: Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους εταίρους της

Σήμα  προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η αναζήτηση λύσης στο ελληνικό ζήτημα περνάει μέσα από τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ, έστειλε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, ενόψει και της συνάντησης του προέδρου Ομπάμα με την καγκελάριο Μέρκελ, τη Δευτέρα.

 

«Οι ΗΠΑ θέλουν μια ισχυρή Ευρώπη, με αδιάρρηκτη Ευρωζώνη και ισχυρό ευρώ», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ερώτηση για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ».

 

Σε ερώτηση για το αν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Ευρώπη, θα μεταφέρει στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ το μήνυμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα, η ίδια πηγή έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, όπως και με το ΔΝΤ». Τόνισε, μάλιστα, πως «την έχουμε συμβουλέψει να το κάνει και ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες κινούνται τώρα προς μια κατεύθυνση με συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση. Υποστηρίζουμε μια ισχυρή Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ και μια αδιάρρηκτη Ευρωζώνη».

 

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει την Ευρώπη καθώς κινείται για να ενισχύσει την οικονομία της και την ανάπτυξη», ενώ και στο πλαίσιο του G20 «για αρκετά χρόνια επιχειρηματολογούμε ότι είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ότι το G20 και το G7 τα έχουν σταδιακά θέσει ως μεγαλύτερη προτεραιότητα… Φυσικά, τότε θα πρέπει να δει κανείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχει». Ο ίδιος δήλωσε ότι «είμαστε αρκετά σίγουροι για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας ύστερα από την άμεση απάντηση που δώσαμε στη χρηματοπιστωτική κρίση και στις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές που ακολουθήσαμε. Υποστηρίζουμε όσους θέλουν να αναπτύξουν πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη».

 

Πηγή: Καθημερινή