Χαρδούβελης: Η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου

Η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου, ανέφερε μιλώντας στο Mega ο Γκίκας Χαρδούβελης. 

O κ. Χαρδούβελης απάντησε και στο ζήτημα του email λέγοντας ότι το «email Χαρδούβελη» ήταν το τέλος της διαδρομής, ενώ το «email Βαρουφάκη» είναι η αρχή μίας άλλης διαπραγμάτευσης και δεν μπορούν να συγκριθούν. Υπερασπίστηκε παράλληλα τη στάση της Ελλάδας επί των ημερών του τονίζοντας ότι διαπραγμάτευση γίνονταν αλλά όχι υπό το φως της δημοσιότητας. Πολλές φορές υπήρχε διαμάχη, τόνισε.

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup στο οποίο παρέστη ως υπουργός Οικονομικών, το Δεκέμβριο, είπε ότι «η αίθουσα πάγωσε όταν τους είπαμε ότι θα μείνουμε από ρευστό», ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για παράταση πρόσθεσε ότι η Φινλανδία επέμενε για ένα μήνα και ήταν αντίθετη στην τρίμηνη.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «εγώ ως Γκίκας Χαρδούβελης ούτε καν σκέφτηκα ότι εγκλωβίζω κάποιον, σκέφτηκα την χώρα μου, χρειαζόμασταν ρευστό. Ο Ντέισελμπλουμ πρότεινε τους δύο μήνες».

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του Μαρτίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «από τα ταμεία για τον Μάρτιο λείπουν τουλάχιστον 4 δισ. Έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 11 δισ. του ΤΧΣ να τα χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για να δανειστεί. Μπορεί ίσως και είναι ένας τρόπος που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση όχι μέσω μίντια».