Φρένο από την ΕΚΤ στην έκδοση ομολόγων άνω των 15 δις ευρώ

Μηνύματα μέσω του Reuters, στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Αθήνα η οποία ζητά να αυξηθεί το ποσό έκδοσης εντόκων γραμματίων πάνω από 15 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου είναι εξαιρετικά απίθανο να άρει η ΕΚΤ τον περιορισμό της έκδοσης εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα πέρα των 15 δισ ευρώ.

 

Όπως σημειώνει το Reuters αν και η ΕΚΤ θέλει να αποφύγει να παίξει αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας, φοβούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι μπορεί να προκληθεί έξοδος της χώρας από τη Νομισματική Ένωση μέσω ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από μία στάση πληρωμών που δεν θα υποστηρίζεται όμως από ένα εναλλακτικό σχέδιο.

 

Ήδη ο Έλληνας υπ. Οικονομικών, όπως σημειώνει το πρακτορείο, έχει μιλήσει για το θέμα με τον Μάριο Ντράγκι και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΚΤ όταν είχαν συναντηθεί στις αρχές του περασμένου μήνα.

 

Όπως έλεγε ανώνυμα αξιωματούχος της ΕΚΤ στο πρακτορείο: «Θα συμφωνήσω με τη θεωρία ότι εάν ξεφορτωθείς ένα σάπιο μήλο, τότε θα επωφεληθούν τα υπόλοιπα», δίνοντας το στίγμα των προσθέσεων της Κεντρικής Τράπεζας.