Από «κόσκινο» το φαγητό του Ερντογάν – Φόβοι για τυχόν δολοφονία;

Από εξονυχιστικό έλεγχο περνούν οι γιατροί το φαγητό του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο στην Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό, με μία πενταμελή ομάδα να βρίσκεται επί ποδός.

 

Όλα τα φαγητά και τα γεύματα περνούν από αναλύσεις προτού σερβιριστούν στον πρόεδρο μέσα στο προεδρικό μέγαρο, όπως δήλωσε ο προσωπικός του γιατρός και αντιπρόεδρος του ΑΚΡ στην Άγκυρα, Τζεβντέτ Ερντόλ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνονται επίσης μέτρα ασφαλείας για το φαγητό του τούρκου προέδρου, όχι μόνο στο Ak Saray, αλλά και κατά τις περιοδείες του εντός και εκτός Τουρκίας. Πρόσθεσε δε ότι ένα νέο εργαστήριο για την ανάλυση των τροφών σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μέσα στο νέο προεδρικό μέγαρο.

 

«Έχουμε εγκαταστήσει μία πενταμελή ομάδα θα βρίσκεται σε υπηρεσία στο παλάτι 14 ώρες την ημέρα. Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο εργασίας πάνω στη διατροφή και την υγεία του Προέδρου Ερντογάν. Οτιδήποτε τρώει και πίνει περνά από ανάλυση για ραδιενέργεια, χημικά, βαρέα μέταλλα και βακτήρια», σημείωσε ο Ερντόλ.

 

Τόνισε ακόμη ότι οι δολοφονίες επιφανών προσώπων δεν γίνονται με σφαίρες πλέον και η τροφή είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται ευρέως για αυτόν τον σκοπό. Για αυτό και δείγματα από το φαγητό του Ερντογάν θα αναλύεται σε εργαστήρια στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο σοβαρό δείγμα από τις αναλύσεις«, είπε ο Ερντόλ, υπογραμμίζοντας ότι προσέχουν ιδιαιτέρως την υγιεινή των τροφίμων και αγοράζονται μόνο από αξιόπιστες πηγές.