Νέα Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα μεγαλύτερο των 20 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Star.

 

Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ.

 

Ακολουθούν, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%. «’Αλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ ως «Αναποφάσιστοι» εμφανίζεται το 10,6% του δείγματος.

 

Στο ερώτημα “Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα”, το 55,1% θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 22,9% τον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, ενώ αντίθετη εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων. «Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά» απάντησε το 5,1%. Δεν απάντησε το 1,2%.

 

Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70,3%) εκτιμά ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη άποψη έχει το 19,7% οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη. Δεν απάντησε το 10%.

 

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην πορεία της κυβέρνησης, με το 38,7% να εκφράζει ωστόσο αντίθετη γνώμη. Δεν απάντησε το 3,5%.

 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου.