Λαγκάρντ: Στην πράξη θα κριθεί η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος

Για μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας κατά τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC δήλωσε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλη πρόοδο» και ότι «κλειδί για τις μεταρρυθμίσεις είναι να μην χάσει την πρόοδο αυτή».

 

«Η επιτυχία του σχεδίου μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο έχει τεθεί και το πώς θα γίνει η εφαρμογή του», σημείωσε η κ.Λαγκάρντ.

 

«Χρειάζεται να δούμε στην πράξη το πώς θα εφαρμοστεί», πρόσθεσε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

 

«Κομβικές λεπτομέρειες αναμένεται να φανούν στις προσπάθειες για τη συλλογή φόρων από τους πλουσίους, την πάταξη της διαφθοράς και την κοινωνία πιο δίκαιη με το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους για τους επόμενους τέσσερις μήνες», τόνισε.

 

«Να τοποθετήσουν μαζί» με τους εταίρους στην ευρωζώνη τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί και τις πρακτικές της ανάπτυξης

 

«Εχουν κάνει πρόοδο εδώ και χρόνια. Αλλά τώρα, πρώτον δεν πρέπει να χάσουν το πλεονέκτημα αυτής της προόδου και δεύτερον πρέπει να γίνει μία σε βάθος μεταρρύθμιση στην οικονομία που θα λειτουργεί ξανά, θα είναι ανταγωνιστική και θα προσελκύει ανθρώπους τόσο να επενδύσουν, όσο και να δανείσουν στην Ελλάδα», είπε η κ.Λαγκάρντ.