Το Σαββατοκύριακο το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Εντός του Σαββατοκύριακου, όπως είχε εξαγγείλει και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, όπως δήλωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ αναφερόμενος στο έγγραφο για τους μετανάστες, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία εντολή.

 

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει δημοσιονομικό όφελος και ως εκ τούτου δεν είναι αντίθετο στη συμφωνία του Eurogroup.

 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα υπάρξει ενημέρωση των εταίρων για όλες τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την πολιτική της με έναν τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με το υπηρεσιακό έγγραφο για την μη σύλληψη των παράνομων μεταναστών, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε θέμα εκ του μη όντως πάνω στο οποίο προσπάθησε να «πατήσει» η Νέα Δημοκρατία, ενώ επέμεινε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση υπουργού στον συγκεκριμένο υποστράτηγο για την έκδοση της επίμαχης διαταγής.

«H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή «χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την φυσική και πολιτική ηγεσία».

 

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντας χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε.

 

Κατηγόρησε παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι «όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου» και ότι «επιλέγει να ανοίξει αυτό το ζήτημα με τρόπο ο οποίος δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για λόγους που έχουν να κάνουν ενδεχομένως και με τη σημερινή μέρα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

 

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, η ΝΔ προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αυτή τη στγμή η κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης ενδεχομένως και για την ΚΟ που έχει σήμερα».