Οι σχολικές εκδρομές αλλάζουν;

“Γίνεται συζήτηση ν αλλάξει το τρόπος με τον οποίο οργανώνονται και πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές. Το τελευταίο διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης, όλο και λιγότεροι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολυήμερες εκδρομές και μάλιστα του εξωτερικού”. Αυτά δηλώνει ο Πρόεδρος της Γ. ΕΛΜΕ Γιάννης Λαφύρας στο Radio1d.gr, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό με την πτώση 17χρονης μαθήτριας από μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Ρώμη. 

 

Διαχωρισμός μαθητών

Πεδίο σύγκρουσης μεταξύ γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών γίνεται κάθε φορά που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια εκδρομή το σχολείο, καθώς αισθάνονται πολύ μειονεκτικά τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν αλλά και οι γονείς τους. Παράλληλα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και από τους μαθητές εκείνους που θέλουν να συμμετέχουν σε μια σχολική ψυχαγωγική δραστηριότητα. 
Το πρόβλημα με το οποίο έρχεται συχνά αντιμέτωπη η εκπαιδευτική κοινότητα, αναμένεται να συζητηθεί και από την ΟΛΜΕ καθώς υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή όλου του πλαιδίου των σχολικών εκδρομών.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr